Primavara instalandu-se de-a binelea, incepem sa simtim nevoia de alimente pline de vitamine si nutrienti, care sa ne dea energia necesara unui nou inceput.
Nu ne ramane decat sa dam iama prin piete dupa legume si fructe proaspete si sa ne punem pe ” treaba”, gatindu-le sau preparandu-le dupa metode cat mai usoare, consumandu-le mai mult in starea lor naturala.
Vom face o salata, asa zisa de primavara dupa imaginatie si gust, combinand legume dupa aportul de vitamine pe care le contin si de care organismul are nevoie ( legume se pot folosi in functie de gust, buget si imaginatie )
Ingrediente salata de primavara II
1 salata verde
1 legatura ridichi rosii ( 5-6 buc )
1 morcov potrivit
100 g mazare congelata prefiarta
1 legatura ceapa verde
Pentru dressing
1 iaurt natural 100 g
1/2 lamaie ( zeama )
2 linguri de ulei
sare, piper
Cum se face o salata de primavara II
Ouale, se vor pune la fiert pentru 10 minute (sa fie tari), apoi racite in apa rece si curatate de coaja, puse intr-un bol in asteptare.
Mazarea, se va pune la fiert intr-o olita cu apa fiebinte ( se va pune asa congelata la fiert, nu se va dezgheta ) doar cca 5-6 minute ( deoarece este deja prefiarta ), apoi scursa si racita.
Morcovul, se va curata si taia in fasii subtiri cu ajutorul unui dispozitiv special de legume.
Pe un platou oval sau rotund, se va pune un pat de salata verde, apoi adaugata mazarea scursa si racita, fasiile de morcov, ridichiile taiate feliute subtiri sau rondele, ceapa verde taiata marunt, ouale taiate in sferturi.
Separat intr-un bol se va face un dressing din: iaurtul natural, zeama de lamaie, uleiul de masline, sare si piper, amestecandu-se cu un tel, apoi se va turna peste salata din platou.
Aceasta salata de primavara se va consuma imediat, ca atare sau la friptura de orice fel (miel; pasare; porc etc..)
POFTA BUNA!!