Frigarui de pui cu ananas I

Este un aperitiv rapid, potrivit pana la servirea altui fel de mancare… atunci cand se face o “pauza de discutii”.

Frigaruile de pui sunt foarte apreciate la zile festive, fiind foarte usor de gatit, iar ingredientele folosite pot fi diverse.

Ingrediente frigarui de pui  cu ananas

1 piept de pui dezosat 450-500 g

1 ananas proaspat sau de la cutie in suc propriu

1 ardei gras verde ( gust si decor )

betisoare frigarui

Pentru marinada pui

1 ceapa rosie

1/2 lamaie ( zeama )

4-5 linguri sos soia

2 linguri mustar dulce

1 lingura miere de albine

1 lingura ghimbir ras
Cum se face marinada pentru pui
Ingredientele se vor pune intr-un vas, amestecandu-se bine  cu un tel( eventual pentru a fi mai lichida marinada, se poate adauga putin vin rosu ).

Bucatile de pui se vor pune in marinada ( recomandat ar fi de cu seara, petru a-si lua mai bine aromele ), cu cel putin 1 ora inainte de a fi puse pe gratar sau grill.

Cum se fac frigarui din pui cu ananas

Primul lucru care se va face, va fi acela de a pune betisoarele pentru frigarui la inmuiat in apa ( pentru a nu se arde pe gratar ).

Ardeiul gras verde se va curata de seminte si va fi taiat in bucati mari.

Pe fiecare betisor umed se vor pune intr-o ordine oarecare ingredientele ( de exp: un ardei gras, o bucata de ananas si o bucate de pui marinat etc…)

Frigaruile cu pui si ananas se vor pune pe gratarul incins sau pe grill, lasandu-se cate 4-5 minute pe fiecare parte ( avand grija sa fie intoarse in mod constant ).

Se vor servi la masa  fierbinti, alaturi de alte bucate savuroase pregatite pentru zilele de sarbatori.

POFTA BUNA !!

Sursa foto