Este un aperitiv rapid, potrivit pana la servirea altui fel de mancare… atunci cand se face o “pauza de discutii”.
Frigaruile de pui sunt foarte apreciate la zile festive, fiind foarte usor de gatit, iar ingredientele folosite pot fi diverse.
Ingrediente frigarui de pui cu ananas
1 piept de pui dezosat 450-500 g
1 ananas proaspat sau de la cutie in suc propriu
1 ardei gras verde ( gust si decor )
betisoare frigarui
Pentru marinada pui
1 ceapa rosie
1/2 lamaie ( zeama )
4-5 linguri sos soia
2 linguri mustar dulce
1 lingura miere de albine
1 lingura ghimbir ras
Cum se face marinada pentru pui
Ingredientele se vor pune intr-un vas, amestecandu-se bine cu un tel( eventual pentru a fi mai lichida marinada, se poate adauga putin vin rosu ).
Bucatile de pui se vor pune in marinada ( recomandat ar fi de cu seara, petru a-si lua mai bine aromele ), cu cel putin 1 ora inainte de a fi puse pe gratar sau grill.
Cum se fac frigarui din pui cu ananas
Primul lucru care se va face, va fi acela de a pune betisoarele pentru frigarui la inmuiat in apa ( pentru a nu se arde pe gratar ).
Ardeiul gras verde se va curata de seminte si va fi taiat in bucati mari.
Pe fiecare betisor umed se vor pune intr-o ordine oarecare ingredientele ( de exp: un ardei gras, o bucata de ananas si o bucate de pui marinat etc…)
Frigaruile cu pui si ananas se vor pune pe gratarul incins sau pe grill, lasandu-se cate 4-5 minute pe fiecare parte ( avand grija sa fie intoarse in mod constant ).
Se vor servi la masa fierbinti, alaturi de alte bucate savuroase pregatite pentru zilele de sarbatori.
POFTA BUNA !!