Salata de ridichi negre

Toamna nu se poate sfarsi fara o salata de ridichi neagre, consumata ca atare sau pe langa diferite preparate compatibile cu ridichea neagra.

Ridichile negre se gasesc in tot timpul anului in supermarket, dar nimic nu se compara cu cele de la harnicii nostri producatori autohtoni, cu multiple efecte benefice pentru organism.

Nu ne ramane decat sa tagem o fuga in piata si sa ne cumparam cateva ridichi negre (acestea rezista in camara la rece un timp indelungat ).

Vom face o salata de ridichi negre destul de simpla pentru orice incepator, cu ingrediente usor accesibile, fiind foarte consumata in zilele de post si diete.

Ingrediente salata de ridichi negre

2-3 ridichi negre  300-400 g ( de preferat sunt acele ridichi negre de marime mijlocie, deoarece au o textura mai moale nu lemnosa ).

1/2 lamaie ( zeama )

2-3 linguri ulei masline

100 g masline negre ( decor si consum )

sare, piper

Cum se face salata de ridichi negre

Ridichile negre se vor curata de coaja cu un dispozitiv de curatat legume sau cu un cutit bine ascutit.

Se vor spala sub jet de apa apoi sunt date pe razatoarea cu ochiuri mari ( sau mici, dupa preferinta ) pe un blat de lucru. La final poate fi stoarsa usor cu mana ( dar poate fi lasata razatura si cu tot cu zeama, foarte benefica pentru organism )  si transferata intr-un bol.

Separat se va face un sos din ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper, adugat peste razatura de ridichi neagre, amestecand cu 2 linguri.

Salata de ridichi neagre se va pune pe un platou decorat cu masline negre si felii de lamaie.

POFTA BUNA !!

Sursa foto