O salata cu rosii cherry si ciuperci proaspete marinate, care merge foarte bine ca o garnitura la o friptura de porc pe gratar sau pui la cuptor.
Ingrediente salata de rosii cherry cu ciuperci proaspete marinate
250 g rosii cherry ( o casoleta )
300 g ciuperci proaspete ( maronii /albe ) mici
1 catel usturoi ( optional )
1 ceapa rosie
1/2 conopida fiarta
Pentru marinata
150 ml ulei masline
3 linguri otet din vin rosu
2 linguri sos dulce de chilli
1 lingura miere topita
sare si piper
Cum se face salata de rosii cherry si ciuperci proaspete marinate
Intr-un borcan cu capac se va pune: uleiul de masline, otetul de vin, mierea de albine, sos dulce de chilli, sare si piper, agitandu-se pana se vor combina bine ingredientele.
Ciupercile proaspete, taiata in felii grosier, ceapa rosie curatata si taiata pestisori ( frecata cu un praf de sare, pentru a se indulci ), conopida se vor pune intr-un vas, peste care se va adauga marinata obtinuta in prealabil, acoperit vasul cu o folie alimentara si lasat deoparte pentru cca 30 minute ( amestecandu-se din cand in cand, pentru a-si lasa ciupercile si ceapa din umiditate ).
Rosiile cherry taiate in jumatati, se vor pune intr-o salatiera ( sau intr- un vas de servire ), adaugandu-se ciupercile, ceapa marinata ( cu o paleta cu gauri, pentru a lasa in vas din marinata excesiva ) si usturoiul taiat feliute subtiri ( ptr aroma ), amestecandu-se usor cu doua linguri speciale pentru salate.
Salata de rosii cherry cu ciuperci proaspete marinate, se vor lasa la refrigerat cca 20 minute, apoi servita la masa. Puteti sa o decorati cu arpagic taiat rondele si presarata cu seminte de susan crud, ca o garnitura la o friptura de orice fel.
POFTA BUNA !!!