Chiar daca ni se va parea cea mai banala reteta de salata de rosii, aceasta va fi foarte gustoasa daca stim sa alegem ingredientele potrivite.
Ingrediente salata de rosii cu mozzarella
Cantitatile se pot modifica dupa numarul de persoane
4-5 rosii coapte potrivite ca marime
250 g mozzarella
5 fire ceapa verde
1 lingura oregano uscat ( sau busuioc ) optional
3 linguri ulei masline
2-3 linguri de zeama lamaie
sare, piper
Cum se face salata de rosii cu mozzarella
Rosiile spalate, le vom taia in jumatati, apoi feliute subtiri si adaugate intr-un vas special pentru salata de legume.
Ceapa verde, la fel spalata si taiata rondele ( inclusiv partea verde ), adaugata peste rosii.
Din ulei de masline, zeama de lamaie, oregano ( sau busuioc ), sare si piper, facem un dressing pe care-l punem peste legume, amestecand usor cu o spatula.
Aceasta salata se va face in momentul cand va fi servita, deoarece o punem pe un platou si o decoram cu bucati de mozzarella si masline negre desupra.
Salata se va servi ca atare la o cina, sau ca si garnitura la friptura pe gratar, cuptor etc.