Salata de sfecla rosie cu para

Sfecla rosie, fiind considerata odinioara una din cele mai banale legume, cu timpul a devenit ” regina”, datorita proprietatilor curative asupra organismului ( insusi culoarea rosie, reflecta concentratia mare de antioxidanti ) si un bun aliment in arta culinara.

Este o salata la indemana oricui, cu ingrediente ieftine, usor de facut si consistenta.

Ingrediente salata de sfecla rosie cu para

1-2 buc sfecla rosie potrivite

1 para ( nu conteaza soiul )

100 g branza Feta

1 salata verde ( optional )

5-8 miez de nuca

5-6 rosii cherry

4 linguri de ulei de masline

1/2 lamaie ( zeama )

1 lingurita miere de albine topita

piper, sare

Cum se face salata de sfecla rosie cu para

Sfecla rosie, se va spala si se va pune la fiert cu tot cu coaja intr-o oala cu apa clocotita, pentru cca 20 minute ( daca sunt mai mici ) si cca 30-35 minute ( daca sunt mai mari, pana cand varful furculitei va intra cu usurinta in ele ).

Dupa fierbere,  sfecla rosie se va scoate din oala cu ajutorul unei spumiere cu gauri si pusa la racit intr-o strecuratoate.

Deoarece, fiind o salata care se va servi imediat, pe un platou pregatit in prealabil,   se vor aseza frunzele de salata verde, splate, scurse si rupte cu mana, sfecla rosie, curatata de coaja cu ajutorul unui cutit bine ascutit, taiata in felii subtiri, cubulete mici sau rasa pe razatoarea mare ( dupa preferinta ), branza Fata, rupta bucati mici, rosiile cherry taiate in jumatati si para taiata in feliute subtiri.

Salata de sfecla rosie,  se va stropi cu un dressing  obtinut dintr-un amestec de : ulei masline, piper, sare, mierea de albine topita si zeama de lamaie ( amestecate intr-un bol cu un tel ), apoi decorata pentru aspect si gust cu miez de nuca.

Pentru un mic dejun consistent, inainte de a pleca la serviciu, sau ca o gustare la serviciu, este o salata foarte potrivita, sanatoasa si plina de vitamine.

POFTA BUNA !!

Sursa foto