O salata in care ingredientul principal este sfecla de zahar, este o alegere inspirata atunci cand vrei sa-i oferi copilului o cina sanatoasa si plina de vitamine de care organismul lui in crestere are nevoie.
Salata de sfecla rosie cu ton are un continut ridicat de potasiu ( pe care-l contine tonul ), sodiu, magneziu si multe substante ce protejeaza ficatul.
Sfecla rosie este o leguma care isi pastreaza proprietatile, indiferent de modul de pregatire.
Ingrediente salata de sfecla rosie cu ton
400 g ton de la conserva ( in suc propriu )
2 sfecle de marime medie
1 ceapa rosie mica ( optional )
2 oua fierte ( folosim numai albusul de la ou )
3-4 linguri zeama de lamaie
2 linguri masline
sare, piper
Cum vom face salata de sfecla rosie cu ton
Sfecla de zahar pentru salata se poate folosi ori fiarta sau coapta in cuptor pe un gratar.
La aceasta reteta am ales sa fierbem sfecla in coaja.
Intr-o oala cu 2 l apa punem sfecla rosie la fiert ( taiata in jumatati sau sferturi ptr a fierbe mai repede ) dupa ce am spalat-o foarte bine.
Dupa ce a fiert, o lasam la racit pentru a putea sa o curatam de coaja.
Pregatim un vas mai mare si larg in care vom pune tonul de la conserva ( scurs foarte bine ).
Sfecla de zahar dupa ce s-a racit o curatam de coaja cu ajutorul unui cutit, apoi o dam fie prin robotul de bucatarie, pe razatoarea mare sau taiata cuburi.
O stropim cu zeama de lamaie pentru a-si mentine culoarea, apoi o adaugam peste tonul din vas.
Ca ingredientele sa se “armonizeze ” mai bine, lasam salata de sfecla rosie cu ton sa se “odihneasca” cca 5 minute.
Apoi vom taia albusul de ou cubulete mici si le adaugam in vas peste sfecla rosie si ton, amestecand usor cu o spatula sau 2 linguri.
Asezonam dupa gust cu sare si piper.
Se poate servi si ca fel principal pentru vegetarieni ( adaugandu-se si putina salata verde si cubulete mici de branza feta ).
Trucuri si idei
Aceasta salata de sfecla rosie cu ton se poate combina foarte bine cu putina rucola, cartofi fierti, castraveciori murati.
POFTA BUNA !!!