Sfecla rosie, are multe beneficii pentru sanatate, fiind buna la curatirea ficatului, reglarea tensiunii si ajuta la inmultirea globulelor rosii, stimuland astfel sistemul imunitar.
Vom face o reteta cu sfecla rosie si hrean, special pentru masa festiva de Paste, alaturi de minunata friptura de miel, fiind o reteta ce face parte din traditia noastra culinara.
Vom folosi hreanul care face o combinatie buna cu sfecla rosie, fiind bogat in vitamina C, un adevarat medicament pentru raceala si gripa.
Ingrediente salata de sfecla rosie
0 500 kg sfecla rosie ( de dimensiuni medii, fiind usor la curatat )
1 hrean potrivit
1 lingurita zahar
1/2 lamaie ( zeama ) sau 3 linguri de otet de mere ( ajuta si la mentinerea culorii intense a sfeclei )
2 linguri ulei vegetal ( optional )
sare
Cum se face salata de sfecla rosie
Sfecla rosie se spala bine si se pune la fiert cu sare si 1 lingura de otet de mere cca 30-35 minute ( pana cand varful furculitei va patrunde usor in sfecla ).
Se va lasa sa se raceasca, apoi o curatam de coaja si o taiem ori cubulete mici sau se va da pe razatoarea mare.
La aceasta reteta, sfecla rosie a fost data pe razatoarea mare ( este mai usor de consumat ), apoi pusa intr-un bol impreuna cu hreanul curatat de coaja si dat pe razatoarea mica.
Intr-un bol mai mic vom face dresingul pentru salata de sfecla rosie, amestecand : uleiul, zaharul tos, zeama de lamaie si sarea cu ajutorul unui tel, pana obtinem un fel de sos omogen.
Dresingul astfel obtinut, il adaugam peste sfecla rosie din bol, amestecand usor pana se vor combina ingredientele si aromele.
Salata de sfecla rosie se va servi in salatiere la friptura de miel imediat, sau se va pastra in borcan inchis ermetic la rece in frigider pana la momentul sevirii.
Aceasta salata de sfecla rosie, se poate servi alaturi de multe preparate: fie din carne sau legume combinate .
POFTA BUNA !!!