Salata de sfecla rosie pentru anemie

Daca intr-o zi te simti lipsit de energie, atunci incearca acest remediu foarte simplu pentru a te pune pe picioare. Este o salata formata din super alimente, crocanta si dulce in acelasi timp. Cu siguranta o vei indragi.

Ingrediente pentru salata de sfecla

500 g sfecla,
2 linguri de seminte de floarea soarelui
2 linguri fulgi de ovaz
miere
sucul de la o portocala
1 mar
sare, ulei,

Cum se face salata de sfecla

Sfecla pentru salata se poate pregati fie coapta la cuptor, fie fiarta.

Pentru fiert, sfecla se spala si se pune la foc cu apa rece, cat sa o cuprinda bine. Dureaza cam 20-30 de minute. Daca o faceti la cuptor atunci o inveliti in folie de aluminiu. Daca este mare o puteti taia in doua. Dureaza aproximativ o ora ca sa se faca, insa multa lume ii prefera gustul asa, copt.

In ambele cazuri sfecla este gata cand furculita intra usor in ea.

Dupa ce se raceste, se curata de coaja si se taie in felii. Se poate da si pe razatoarea mare.

Facem un dressing din suc proaspat de portocala, o lingura de miere, si un pic de ulei de masline. Punem sare dupa gust.

Amestecam marul dat pe razatoare, cu sfecla si dressingul. Putem lasa la rece, in frigider, sa se patrunda, intr-un vas acoperit.

In momentul servirii, presaram deasupra fulgi de ovaz si seminte decojite de floarea soarelui, pentru a avea un gust mai bogat si ca sa fie mai hranitoare.

Sursa foto