Sigur,…..ne mai ramane in frigider de la o masa de pranz sau cina, resturi de carne si in special de pui (fie la cuptor, gratar, fiarta etc.. ), deoarece aceasta se consuma mai des la mese.
Singura solutie de a refolosi carnea, nu poate fi decat intr-o salata alaturi de niste legume proaspete, fiind folosita ca un fel principal, ca un pachetel la serviciu.
Este o salata simpla, ieftina, la care putem folosi orice legume dorim si avem prin frigider.
Ingrediente salata de legume proaspete si pipept de pui
resturi de piept de pui ( gratar, fiert, etc.. )
1/2 sfecla rosie
2 morcovi potriviti
1/2 telina mica
1 castravete mic
1/2 varza alba2 linguri ulei de masline
2 linguri sos de soia
2 linguri otet balsamic
1/2 lamaie ( zeama… ptr a stropi legumele ca sa nu oxideze )
sare ( optional… daca va mai fi nevoie )
piper
Cum se face salata de legume proaspete si piept de pui
Legumele se vor spala, apoi curata de coaja, date pe razatoarea mare ( morcovii, telina, sfecla, varza alba ), castravetele taiat felii subtiri, apoi adaugate pe rand intr-un bol de sticla incapator si stropite cu zeama de lamaie ( ptr a-si pastra culoarea si prospetimea ).
Asezonam cu piper, sos de soia, otet balsamic, sare ( daca va mai fi nevoie ), apoi adaugam si resturile din carne de pui taiate fasii subtiri.
Amestecam toata compozitia cu 2 linguri, astfel incat ingredientele sa-si ia arome.
Salata de legume proaspete cu piept de pui se poate servi imediat, sau se poate tine la rece pana la momentul servirii acoperita cu o folie alimentara.
POFTA BUNA !!!