Salata de varza alba

Ingrediente:
500 g de varza,
1/4 pahar otet,
1/2 lingura zahar,
2-3 morcovi,
1 legatura de patrunjel,
sare, ulei, otet,

Mod de preparare:
Se curata varza si se spala, se scoate cotorul, apoi se taie subtire. Se sareaza usor si se freaca intre palme pentru ca sa se inmoaie. Se stoarce zeama, apoi varza se asaza in salatiera, se toarna otet amestecat cu putin
zahar si se lasa totul sa stea timp de 30-40 minute. In salata de varza se pot adauga 2-3 morcovi rasi, frunze de patrunjel sau telina taiate marunt si o lingura de ulei. Salata se poate prepara si in felul urmator. Varza tocata se pune intr-o cratita, se adauga sare si otet si amestecand mereu se tine la foc pana scade si se inmoaie. Dupa aceea se lasa sa se raceasca si se adauga putin zahar si ulei.