Aceasta minunata salata este o explozie de prospetime, savoare si vitamine datorita ingredientelor pline de arome care ne fac sa mancam cu pofta tot ce este in in farfurie.
Varza ( fie alba sau rosie ) combinata cu ananas va da un iz exotic, care va face furori printre prietenii obisnuiti, invitati la pranzul de duminica.
Aceasta combinatie de legume si fructe este perfecta si de aceea ar trebui mai des folosita.
Ingrediente salata de varza cu ananas
( ptr 6 persoane )
1 varza mica alba (1kg )
100 g telina
100 g morcov
1/2 ananas proaspat
1/2 legatura patrunjel proaspat
50 ml suc lamaie ( ptr stopit legume ptr a nu oxida )
Pentru sos vinegreta
100 g iaurt simplu ( sau iaurt grecesc )
20 ml ulei masline
50 ml suc de lamaie
1 lingurita zahar ( ptr a taia din aciditate )
sare, piper
Cum se face sos vinegreta
Intr-un bol vom pune uleiul de masline, sucul de lamaie, sarea, piperul si zaharul, amestecand cu ajutorul unui tel pana se omogenizeaza ingredientele intre ele, apoi adaugam iaurtul si continuam sa amestecam cu telul.
Se va obtine un sos omogen foarte gustos ( daca-l dorim mai acrisor mai adaugam suc de lamaie ).
Cum se va face salata de varza cu ananas
Vom pregati legumele ca de fiecare data atunci cand vor fi folosite si anume : se vor curata de coaja, spala si taia fiecare dupa felul cum vor fi folosite.
Varza se va curata de primele foi, taia in doua si indeparta partea lemnoasa ( cotorul in cazul nostru ) dupa care se va da pe razatoarea mare si apoi pusa intr-un bol pe care l-am pregatit in prealabil.
Telina si morcovul se vor taia bastonase mici sau se vor da la fel ca varza pe razatoarea mare.
Aceste legume se vor stropi cu suc de lamaie pentru a nu oxida ( sa nu-si schimbe culoarea, ci sa ramana vii ).
Ananasul se va taia cubulete mici si adauga in bol alaturi de restul de legume.
Dupa ce am obtinut acel sos omogen ( vinegreta ) il vom adauga peste ingredientele din bol, amestecand totul cu ajutorul a doua furculite sau linguri, pana se vor amesteca aromele bine intre ele.
Bolul cu salata de varza se va acoperi cu o folie alimentara si da la rece inainte de a fi consumata pentru cel putin 30 minute.
Salata de varza cu ananas este perfecta pentru un gratar din carne de pui sau consumata simpla, mai ales pentru persoanele vegetariene care este perfecta.
POFTA BUNA!!