Salata de varza murata merge perfect cu mancarurile de iarna care au tendinta de a fi mai grase si mai grele. Si, in plus, muraturile sunt indicate pentru sanatate intrucat au bacterii care ajuta la intarirea sistemului imunitar.
Varza murata este in mod special recomandata in combinatie cu carnea mai greu de digerat, cum este carnea rosie sau carnea grasa. Ea ajuta mult organismul pentru a elimina toxinele. In plus, ea contine si chimen, seminte recomandate pentru imbunatatirea digestiei si combaterea flatulentei.
Ingrediente pentru salata de varza murata
1/2 varza murata,
1/2 lingurita chimen,
sare, piper, ulei, boia dulce de ardei
Cum se face salata de varza murata
Varza se toaca fideluta, se adauga chimenul si se lasa o ora.
Se adauga apoi sosul facut din 2-3 linguri de ulei, piper, boia dulce, sare si 2 lingurite zeama de varza.
Trucuri si idei
Daca varza acra vi se pare prea sarata atunci, inainte de a o prepara, o tineti o ora doua in apa rece.
Aceasta salata merge bine si cu 2, 3 linguri de bulion. Sau, dupa preferinta, puteti sa adaugati rosii proaspete taiate marunt. Aruncati deasupra si cateva frunze de patrunjel maruntite.