Este o salata usoara de vara , sanatoasa, gustoasa cu o complexitate redusa de pregatire. Varza rosie ar trebui sa faca parte mai des din dieta noastra intrucat este un bun antiinflamator si imbunatateste sistemul imunitar. Ea contribuie la mentinerea unei inimi sanatoase si a unei vederi cat mai bune.
Ingrediente salata de varza rosie cu miez de nuca
1 varza rosie cca 1 kg
1 morcov potrivit
50 g miez de nuca
4 linguri ulei masline
1 lingurita hrean ras (da o savoare deosebita )
50 ml zeama lamaie ( 5 linguri zeama lamaie, se poate depasi in functie de gust fiecaruia)
1/2 lingurita zahar sau miere( pentru a taia din aciditatea sucului de lamaie)
sare, piper
cateva frunze de telina ( optional)
Cum se face salata de varza rosie cu miez de nuca
Se va alege varza rosie mai indesata dar cu frunzele subtiri ( deoarece in comparatie cu varza alba, varza rosie este mai vanjoasa), apoi se va curata de primele frunze vestejite, infoiate sau stricate.
Se va pregati un castron larg si cu pereti inalti, in care se va pune varza rosie, pe care am taiat-o in doua, apoi cu ajutorul unui cutit bine ascutit sau cu un dispozitiv special ( tip randea) se va taia fideluta.
Morcovul se va curata de coaja cu un dispozitiv special pentru legume, apoi este dat pe razatoarea cu ochiuri mari si adaugat peste varza rosie taiata fideluta din castron.
Intr-un bol mai mic vom face un sos din: ulei, zeama lamaie, hreanul ras ( optional) 1/2 lingurita zahar sau miere de albine, sare, piper dupa gust, apoi se adauga la macerat in sos miezul de nuca taiat bucati mici pentru 20 minute.
Sosul se va turna ( imprastia) pe toata suprafata salatei, amestecand cu ajutorul a doua furculite.
Salata de varza rosie cu miez de nuca se va servi pe un platou sau in boluri individuale, decorata cu frunze de telina taiate fin, alaturi de orice fel de friptura sau ca atare pentru persoanele care tin dieta.
POFTA BUNA !!!