Autentificare

Înregistrare

Salata de vinete cu maioneza

Salata-vinete-cu maioneza

Cum se face salata de vinete cu maioneza

Pe un gratar cu jar, pe un grill bine incins sau in cuptorul aragazului se vor coace vinetele, apoi curatate de coaja ( pastrandu-se cotorul, pentru a fi mai usor de manipulat ) si puse la scurs pe un gratar, cca 20-25 minute.

In blenderul de bucatarie,cu ajutorul unui mixer sau un tocator de lemn, se va mixa miezul de vanata sau toca, adaugat uleiul vegetal ( 1 lingura ) pe parcurs si potrivit de sare  dupa gust.

Miezul de vanata mixat sau tocat, se va transfera intr-un castron peste care se va adaua ceapa tocata si maioneza de casa, amestecandu-se totul cu o spatula, pana la incorporarea ingredientelor.

Salata de vinete cu maioneza se va servi pe paine proaspata sau prajita, cu felii de rosii, imediat, sau acoperit bolul si dat la rece in frigider pana la consum.

POFTA BUNA !!!