Chiar daca avem probleme cu digestia sau cu ficatul si nu ne putem lua gandul de la vinete, vom incerca sa facem o salata de vinete dietetica, care poate fi consumata chiar si de persoanele care au avut hepatita.
Este o reteta usoara de vara, mai ales ca pietele sunt pline cu aceste minunate legume -VINETE.
Ingrediente salata de vinete dietetica
3 vinete ( se vor alege vinete nu prea mari, pentru a nu avea seminte multe )
3-4 linguri de masline
1 ceapa mica ( optional, daca o suportam sau daca ne place )
sare
Pentru garnitura
rosii, ardei copti
Cum se face salata de vinete dietetica
Vinetele se vor coace pe flacara aragazului, la foc viu, intorcandu-le pe toate partile, pana cand cedeaza usor la apasare ( nu se vor lasa sa se arda ).
Se vor pune dupa coacere pe un gratar, se vor lasa sa se raceasca, apoi se vor curata cu mana inmuiata in apa rece, apoi se vor pune despicate in fasii intr-un vas cu apa clocotita, unde se vor lasa cca 10 minute ( astfel, substanta amara si indigesta din vinete se va elimina ).
Dupa ce se scot din apa fierbine, se indeparteaza coditele, se vor lasa la scurs intr-o strecuratoare din plastic ( nu inox, deoarece vor oxida sau se vor inegri ) pentru 30 minute.
Se vor toca pe un blat de lemn cu un tocator de lemn, apoi se vor transfera intr-un bol cu peretii inalti, in care vom adauga uleiul de masline, ceapa tocata marunt, frecata cu sare, scursa si apoi adaugata in salata, sare dupa gust, amestecand totul cu o lingura de lemn.
Salata se va decora cu rosii taiate felii.
Optional, salata se mai poate decora cu masline si ardei copti, taiati fasii, cu felii de paine prajita sau proaspata scoasa din cuptor.
POFTA BUNA !!!