Toata lumea iubeste salata de vinete, insa nu se incumeta toti sa se apuce de ea. Desi, sincer vorbind, nu ia mai mult de o ora. Si daca stii sa faci maioneza atunci stii sa faci si salata de vinete.
Ingrediente pentru salata de vinete
3 vinete mari,
2 cepe,
ulei, sare,
Cum se face salata de vinete
Se aseaza vinetele pe plita incinsa la un foc iute si se invart pe toate partile, pentru aproximativ jumatate de ora.
Cand coaja exterioara s-a inegrit, iar prin gaurile create in timpul coacerii incepe sa iasa abur si lichid, se iau de pe foc si se lasa intr-o cratita sa se raceasca, atat cat sa poti pune mana pe ele sa le cojesti.
Se indeparteaza coaja, apoi se taie pe lung la capatul superior si se rad usor, cu un cutit, semintele.
Se toaca vinetele cu un tocator de lemn sau de plastic (se poate si cu cutitul, dar acela taie in loc sa striveasca si pierde din aroma) pana cand capata o consistenta de “pasta”.
Se pun in vasul final in care se vor servi, se adauga sare dupa gust, apoi se freaca incet cu ulei ca atunci cand facem maioneza.
La sfarsit se adauga ceapa data pe razatoarea mica sau taiata foarte marunt, se decoreaza cu felii de rosii si se pune la rece.
Se mananca pe paine si de preferat cu o garnitura de ardei copti.