Salata exotica de mango si avocado

Ingrediente:
cantitati pentru 2-3 portii (gramajul va creste progresiv, in functie de numarul persoanelor pe care le astepti la masa)
• 1 mango
• 2 avocado
• 1 mar
• 2 tije de telina cu frunze
• 1 legatura mica de patrunjel proaspat
• 1 lima/ lamaie
• 2 linguri ulei de masline extravirgin
• 1 lingura otet de vin alb
• sare, piper negru, dupa gust

Mod de preparare:

 


salata Exotica Mango cu Avocado

 

Va propun o salata exotica, foarte fresh si bogata in vitamine. E potrivita pentru orice anotimp, se poate servi ca atare, cu toast sau cu un peste la gratar.

Foarte important pentru ca salata sa aiba consistenta si gustul perfect: mango trebuie sa fie de culoare calbui rosiatic, dar sa fie tare iar avocado trebuie in schimb sa nu fie tare, deoarece este amarui, dar nici foarte moale pentru ca devine ca o pasta. Marul sa fie de preferinta un mar ionatan.

 

Mango se curata de coaja si se taie in cubulete mici. Marul se taie in cubulete mici cu tot cu coaja. Tijele de telina se taie pe lungime in doua-trei fire si se toaca de asemenea in cubulete. Patrunjelul se  taie marunt, folosind inclusiv cozile, bogate in vitamina C.

 


 

Avocado, se curata la final deoarece oxideaza repede (se innegreste). Acesta se curata de coaja,  se scoate samburele si se taie in cubulete mici. Se stoarce lamaia peste avocado, pentru a incetini oxidarea.

 


 

Toate ingredientele se pun intr-un bol mai larg pentru a permite amestecarea lor, fara a fi strivite.

 


Se adauga uleiul, otetul, sare si piper, dupa gust.

 

 


 

 

Adugati ca décor frunze de telina sau patrunjel.