Ingrediente:
250 g branza Feta,
4 rosii,
1 ardei rosu,
2 cepe rosii,
3-4 fire de patrunjel,
1 capatana mica de salata verde,
4 linguri ulei de masline,
1 lingura zeama de lamaie,
1 lingura otet de vin,
2 fire de menta,
1 varf de cutit de zahar,
sare, piper.
Mod de preparare:
Ce stiai: ca grecii stiu sa faca cea mai buna salata de vara din lume. 🙂
Ce nu stiai: vitaminele si nutrientii dintr-o salata sunt absorbite de organism mult mai bine daca sunt insotite de grasimi sanatoase, asa ca mereu adauga la salata un ulei de masline sau un sos.
PASI:
1. Rosiile se taie bucati mai mari.
2. Castravetii ii taiem rondele.
3. Ardeiul se taie fasii subtiri.
4. Ceapa se taie solzisori si se desface cand se pune in salata.
5. Salata verde se rupe in bucati subtiri.
6. Feta se taie cubulete.
7. Din sare, piper, patrunjel tocat fin, menta tocata fin, otet, zeama de lamaie, zahar se face un sos care se toarna peste legume.
TIPS:
- nu amesteca ingredientele, aseaza-le in farfurie/castron pe straturi si ai grija ca deasupra sa fie maslinele si feliile de branza Feta pe care o "colorezi" cu uleiul de masline;
- nu uita sa presari mult oregano. Asta e de fapt ingredientul cheie ai salatei grecesti. 😉