Se stie ca italienii sunt mari iubitori de paste, ei mananca paste oricand si la orice ora.
Aceasta traditie de a consuma paste s-a raspandit si pe meleagurile tarii noastre.
Se gatesc foarte repede, deseori venind in ajutor, atunci cand suntem in pana de idei culinare.
Avantajul la paste de orice tip, este ca se pot combina cu fel de fel de ingrediente dupa gust si imaginatie.
Ingrediente salata italieneasca cu paste
300 g paste in forma de fluture
2-3 felii pepene galben zemos
200 g branza mozzarela sau feta
4 felii de jambon
12 masline negre fara samburi
1/2 lamaie ( sucul de lamaie )
8 frunze busuioc verde
sare, piper
Cum se face salata italieneasca cu paste
Intr-o oala cu apa si sare pe care am pus-o la fiert, vom adauga pastele respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj.
Dupa timpul alocat fierberii, le scurgem intr-o strecuratoare si clati sub jet de apa pentru a se elimina amidonul si a nu ramane lipite intre ele.
Pregatim un bol destul de incapator pentru a pregati salata italieneasca cu paste.
Feliile de pepene galben se curata de coaja, seminte si se vor toca cubulete mici.
Rosiile cherry se vor taia in doua, jambonul se taie fasii subtiri si mozzarela in cubulete mari.
Vom pune astfel toate ingredientele pregatite in bol, adaugand pastele si maslinele.
Din ulei, zeama de lamaie, sare, piper, busuiocul tocat fin se face un sos intr-un bol care se va bate cu un tel, apoi se va turna peste salata, amestecand-o cu doua linguri pana se vor combina toate ingredientele.
Aceasta salata italieneasca cu paste se va servi rece, fie la un pranz fugitiv cand ne grabim sau o cina rapida.
POFTA BUNA !!!
Cât de mult îți place?
0 People au dat o notă
Rating mediu
(0 / 5)