Este o salata foarte simpla, facuta din legumele preferate la gratar. Aici alegem vinete, ardei, ceapa, rosii. Dar puteti pune si dovlecei, sparanghel, ciuperci, broccoli sau chiar piersici. Toate vor avea, odata facute la gratar, o dulceata mai mare si o consistenta mai cremoasa.
Ingrediente pentru salata cu vinete si ardei la gratar
1 vanata potrivita,
2 cepe,
2-3 ardei,
1 rosie,
3-4 capatani de usturoi,
2 linguri suc de lamaie,
sare,ulei,
Cum se face salata cu vinete si ardei la gratar
Ceapa se curata de foi, vinata, ardeiul si rosia se spala.
Legumele (vanata, ceapa, ardeiul, rosiile) se pun intregi pe gratar. Se lasa pana cand coaja arata aproape arsa, intorcandu-se pe toate partile.
Dupa ce toate legumele s-au copt bine, se scot si se lasa la racit. Suficient de mult ca sa se curata de coaja. Se taie bucati mai mari.
Se amesteca toate, se aduga usturoiul maruntit, uleiul, sarea si suc de lamaie.