Este o salata cu traditie, servita la ocazii speciale in Maroc, de unde si denumirea de salata marocana.
Se pot folosi diverse ingrediente, fiind considerata o salata gustoasa si satioasa.
Cu mare incredere aceasta salata a inceput sa fie gatita si in tara noastra, folosind ingrediente sanatoase, mai ales carnea de vita care nu contine grasimi.
Ingrediente salata marocana cu carne de vita
200 g cous-cous ( cu granule mai mari sau mici… la alegere )
4-5 fileuri de vita ( taiate foarte subtiri )
2 linguri ulei masline
1/2 lamaie ( zeama )
3-4 caise uscate
1 lingura cu varf de stafide
1/2 lingurita seminte de chimen
supa de legume sau apa ( pentru cous-cous )
cateva frunze de menta ( pentru decor )
sare, piper
Cum se face salata marocana cu carne de vita
Intr-un vas se va pune cous-cous-ul, peste care se va rasturna supa de legume sau apa clocotita ( sa intreaca nivelul cu 2-3 cm deasupra couscous-ului ) pentru 10-15 minute ( cat se va absorbi tot lichidul).
Intre timp, fiecare fileu de vita se va asezona cu sare si piper, apoi se va pune la prajit pe grillul incins si stropit cu putin ulei sau intr-o tigaie de teflon.
Fileurile de vita se vor lasa la prajit cate 5-8 minute pe fiecare parte ( nu prea mult, deoarece carnea de vita fiind vanjoasa se va intari daca se va gati mai mult ).
Dupa ce lichidul a fost absorbit in totalitate, couscous-ul se va amesteca cu o furculita pentru a se evidentia mai bine granulele.
Caisele uscate si maruntite impreuna cu: stafidele, uleiul de masline, zeama de lamaie, semintele de chimen prajite intr-o tigaie pentru 1-2 secunda, sare si piperul, se vor adauga in vasul cu cous-cous, amestcandu-se cu o lingura pana la incorporarea completa a ingredientelor.
Intr-o farfurie intinsa, se va pune cous-cousul in mijloc, peste care se va adauga carnea de vita, decorata cu cate 1-2 frunze de menta, apoi servit totul fierbinte.
POFTA BUNA !!