Salata marocana de cartofi

Aceasta reteta de salata marocana este foarte satioasa si usoara datorita legumelor proaspete pe care o contine.

Ingredientele folosite pot varia in functie de sezon sau preferinta.

Este des pregatita in perioada postului, atunci cand nu se vor folosi ingrediente de “dulce”.

Vom pregati o reteta de salata marocana de cartofi dar folosim si ingrediente de” dulce”, acestea fiind lasate deoparte de catre cei care tin post.

Ingrediente pentru salata marocana cu cartofi( pentru 4 persoane )

4-5 cartofi mari ( fierti in coaja )

1 morcov mare ( fiert )

1 ardei gras rosu sau verde

1 sfecla rosie ( fiarta  si de marime medie )

1 ceapa mica

100 g masline negre sau naturale

1 conseva mica de porumb fiert dulce

2-3 oua fierte ( optional )

150 ml ulei masline

2-3 linguri mustar

100 g maioneza de casa ( optional )

1 lamaie ( zeama )

sare, piper

cateva fire de patrunjel proaspat ( pentru decor )

Cum vom face salata marocana de cartofi

Vom fierbe intr-o oala cartofii in coaja, separat de restul legumelor.

Sfecla rosie curatata de coaja o punem la fiert cu apa si sare si o lingura de otet pentru a-si pastra culoarea.

Morcovul curatat si spalat, il vom fierbe si pe el separat.

Intr-un vas cu peretii inalti si destul de larg, vom pune legumele pe care le vom pregati dupa ce au fiert si racit bine.

Cartofii fierti ii vom curata de coaja si-i taiem cubulete mici.

Sfecla rosie si morcovul, vor fi taiate la fel cubulete si adaugate peste cartofi in vas.

Ceapa o curatam de coaja, o taiem julien si o frecam putin cu sare pentru a iesi iuteala din ea.

Adaugam in vasul cu legumele pregatite restul de ingrediente cum ar fi: maslinele taiate felii daca este cazul, porumbul dulce scurs bine de zeama, uleiul de masline, sarea,piper, mustarul, amestacand totul cu o spatula.

La urma, pentru gust mai acrisor, vom potrivi cu putina zeama de lamaie.

Daca dorim sa imbunatatim si mai mult gustul ( asta in cazul cand nu tinem post) vom adauga si cateva linguri de maioneza de casa, si felii de oua deasupra.

Se orneaza cu patrunjel proaspat tocat.

Aceasta reteta de salata marocana se combina foarte bine cu o garnitura de orez cu ton si maioneza.

 

POFTA BUNA !!!

 

Sursa foto