Salata mediteraneana

Chiar daca nu contine carne, este o salata perfecta pentru un pranz sanatos, de dieta, poate insoti ca si garnitura orice fel de mancare cu carne.

Vom face o salata mediteraneana ceva mai diferita, si cu ingrediente inedite. Un amestec de savoare, culoare si vitamine!

 

Igrediente salata mediteraniana

200 g branza Feta ( telemea de oi, vaca putin sarata etc.. )

1 salata verde

1/2 ardei gras verde

1/2 ardei gras rosu

1 castravete

1/2 avocado ( optional )

2 morcovi potriviti

100 g masline nere fara samburi

1 lingura seminte muguri de pin

1 lingura stafide ( optional )

2 linguri ulei masline

sare, piper

Cum se face salata mediteraniana

Mai intai ne vom pregati un bol mare, inalt si larg, pentru toate ingredientele pe are le vom folosi pana la final.

Salata verde proaspata, o desfacem frunza cu frunza, rupta bucati potrivite cu mana ( nu taiata cu cutitul, deoarece devine amara ), adaugata in bol.

Morcovii ii curatam cu un dispozitiv special de legume, spalati, dati pe razatoarea cu ochiuri mari, adaugati in bol.

Fructul de avocado ( optional ), il taiem in cuburi mici, castravetele taiat in doua, curatat de seminte, taiat in felii, ardeii grasi taiati fasii subtiri, adaugate in bol peste restul de ingrediente.

Branza Feta se va adauga cubulete sau rupta bucati ( la alegere si imaginatie ).

Din sucul de portocala, zeama de lamaie, uleiul de masline, sare si piper, facem un dressing, pe care-l adaugam peste salata din bol, amestecand cu grija cu ajutorul a doua palete speciale pentru salate.

Pentru decor, adaugam semintele de pin, stafidele si maslinele negre fara samburi.

 

POFTA BUNA !!!!