Iti place ceapa? Atunci iti explicam cum poti sa faci o salata numai pe baza de ceapa, care nu te va ustura deloc. In plus, va avea si un gust interesant de la ghimbir si rucola.
Ingrediente salata thai cu ceapa
3-4 cepe rosii
1 lingurita miere de albine
2 linguri sos soia
1 lingura ulei de masline
1 lamaie ( zeama )
1 lingurita ghimbir ras
2 rosii ( sau cateva rosii cherry )
1 ceasca vin rosu ( sau apa )
1/2 legatura coriandru sau cateva fire de rucola ( ptr decor )
sare, piper
Cum se face salata thai cu ceapa
Ceapa rosie se va curata, apoi taiata pe un blat de lemn in solzisori sau in rondele.
Pentru a se elimin din iuteala ( si a conferi o dulceata ) ceapa taiata va fi presarata cu sare mare de bucatarie, apoi va fi frecata usor cu mana si lasata la scurs pe acelasi blat de lemn unde a fost taiata.
Separat, intr-un bol, se va face un dressing din: zeama de lamaie, sosul de soia, mierea de albine incalzita putin, gimbirul ras, ceasca de vin, uleiul de masline, amestecandu-se pana la incorporare cu un tel.
Ceapa rosie scursa de lichidul lasat ( presata cu o paleta doar ), se va adauga in dressing-ul din bol, amestecandu-se bine si lasata sa-si ia aromele pentru cca 5-10 minute la rece in frigider.
Inainte de servire, salata thai de ceapa se va scoate usor cu o paleteta cu gauri ( fara restul de dressing ) si va fi asezata pe un platou oval sau rotund.
Pentru un aspect apetisant, salata thai de ceapa se va decora cu: rosii taiate felii si cu coriandru proaspat taiat fin ( sau frunze de rucola ), apoi servita la masa ca si o garnitura la o friptura ( gratar, cuptor etc.. ).
POFTA BUNA !!!