Autentificare

Înregistrare

Sardine pe gratar cu dressing de patrunjel

Sardine pe gratar cu patrunjel

Cum se fac sardinele pe gratar

Sardinele eviscerate, se vor condimenta cu sare si piper ( in interior si exterior ), introdus apoi in  interiorul lor  cate un fir de rozmarin ( sau jumatate de fir de rozmarin ).

Dupa ce sardinele condimentate s-au stropit cu ulei de masline, acestea se vor pune la prajit pe un grill fierbinte, uns cu ulei, avand grija sa fie intoarse pe parti,  la cca 10 minute, pana se vor rumeni.

Cum se face dressingul de patrunjel

Patrunjelul proaspat se va toca fin pe un blat de lucru, apoi transferat  intr-un bol, peste care se va adauga zeama de lamaie si portocala, coaja rasa de lamaie, usturoiul ras, sare, piper macinat si uleiul de masline.

Totul se va amesteca si lasat in frigider la rece pana la folosire.

Sardinele pe gratar se vor servi  pe un platou, iar pe deasupra lor,  cate 2-3 linguri din dressingul de patrunjel.

Optional, sardinele pe gratar cu dressing de patrunjel se pot servi cu o garnitura de orez cu legume.

POFTA BUNA !!!