Sarmalute de spanac

Va propunem o reteta inedita de sarmalute, cum se servesc in Grecia. In aceasta zona adesea sarmalele sun mai usoare decat la noi si au gust de menta si de lamaie. Ele se servesc reci.

Ingrediente pentru sarmalute de spanac

Ingrediente pentru 10 sarmalute:
300 g spanac din care se pastreaza 10 frunze de spanac, mari,
50 g orez cu bobul lung,
o legatura de ceapa verde
frunze de menta sau 1 pliculet ceai de menta,
lamaie, sare, piper, ulei masline,

Cum se fac sarmalutele de spanac

Se pune un vas cu apa la fiert. Cand apa a dat in clocot se adauga orezul si pliculetul de ceai( se lasa 5 minute si se arunca).

Orezul se lasa la fiert respectand timpul indicat pe ambalaj.

In alt vas se pune la fiert o cantitate mare de apa si putina sare. Cand a dat in clocot se pun frunzele de spanac, pentru 1 minut. Se scurg si se lasa la racit.

In apa care a fiert, se pune spanacul si se lasa sa fiarba, inca 15 minute.

Orezul fiert se scurge, se amesteca cu ceapa verde si spanacul, fiert, scurs si taiat marunt. Se adauga sare si piper.

Cu acest amestec se ruleaza foile de spanac (ca la sarmale). Se servesc reci stropite cu ulei de masline si lamaie.

Sursa foto