Sate ayam, frigarui de pui in stil indonezian

Frigaruile de pui asiatice sunt mult mai pline de arome decat ceea ce obisnuim noi sa facem. Si in acelasi timp mult mai suculente. Secretul consta in marinarea carnii si coacerea ei pe gratar la o temperatura foarte inalta.

Ingrediente pentru sate ayam

1 kg piept de pui, care se taie in cubulete de cam 2 degete.
1 lingurita coriandru macinat
1 lingurita pudra de turmeric
1 lingurita chimion
3 cepe
1 lemongrass taiat in bucati
2 catei de usturoi
1 ardei iute rosu
bete de bambus pe care sa punem frigaruile

Cum se face sate ayam

Intr-un robot de bucatarie se pun ceapa si lemongrass-ul, usturoiul si ardeiul iute. Se adauga coriandru, chimion si turmeric. Se fac o pasta fina.

Se taie pieptul de pui cubulete si se pune intr-un castron. Peste se toarna pasta facuta. Se amesteca bine puiul cu marinada si se acopera. Se lasa in frigider mai multe ore, cel mai bine este sa il gatiti a doua zi.

Se pun bucatalele de pui pe betele de bambus. Pot sa iasa pana la 30 de sate ayam, in functie de cat de groase ati taiat bucatile de carne.

Se frig pe gratarul foarte bine incins. Frigaruile se pot face si in tigaia de tip grill. Se servesc adesea cu sos de alune. Despre care puteti citi intr-un articol viitor.

Sursa foto

Aceasta reteta este favorita localnicilor din Singapore. Ai sansa de a simti gustul autentic la fata locului participand la campania LIDL si Mastercard – E normal sa iti doresti sa calatoresti. Castiga o excursie in Bali si Singapore.