Sirop de capsuni

Daca iti plac foarte mult capsunile atunci fara indoiala apreciezi faptul ca le poti simti gustul si aroma atunci cand nu mai este sezonul lor. Si se poate obtine asta facand un sirop de capsuni.

Este simplu sa faci un astfel de sirop, nu ai mult de lucru, insa intreg procedeul necesita o zi intreaga, intrucat fructele se lasa mult timp cu zaharul. Fructele ramase in urma siropului pot sa fie folosite pentru a obtine un gem de capsune.

Cum se face siropul de capsuni

Curatam capsunele de codite, dupa care le spalam, le scurgem bine de apa, adaugam zaharul peste ele, acoperim si lasam peste noapte pentru a lasa sirop.

A 2 zi scurgem siropul obtinut cu ajutorul unei site.

Punem siropul intr-o cratita, adaugam zeama de la 1/2 lamaie, cealalta jumatate o adaugam felii, punem pe foc sa dea in clocot 10 min spumand de cate ori este nevoie.

Turnam fierbinte in sticle, le inchidem bine dupa care le adaugam intr-o cratita adaugam apa cat sa le acopere si fierbem 25 min.

Le scoatem din apa fierbinte si le invelim in paturi pana se racesc.

Pentru masurile exacte ale ingredientelor cititi reteta publicata de Daniela pe sfatulparintilor.ro