Sirop din frunze proaspete de menta

Sirop de menta

Cum se face sirop din frunze proaspete de menta

Intr-o oala speciala folosita doar pentru siropuri din orice fel de fruct, se va pune apa impreuna cu zaharul la topit, urmand frunzele de menta, pana isi vor schimba culoarea ( cca 15 minute ), apoi scoase cu ajutorul unei palete cu gauri, lasand siropul sa fiarba in continuare pana se va ingrosa ( testul cu picatura ca la dulceata ), cca 60 minute.

Cand siropul va fi aproape gata se va adauga colorantul, lasand sa mai fiarba impreuna pentru cateva minute 2-3 minute.

Siropul se va pune fierbinte in sticlute mici de 330 ml, cu cate 1-2 frunze de menta, inchise ermetic si puse la pat cald in paturi pana la racire completa (2-3 zile ), apoi duse in camara pe rafturi la loc uscat.

TRUCURI SI IDEI

Siropul de menta se poate intrebuinta la prajituri; inghetate ( ptr aroma ) si poate fi servit  si ca o bautura  de vara racoritoare cu gheata.