Un aperitiv ideal pentru zile de vara cat si pentru cele racoroase.
La aceasta reteta un avantaj pentru a o prepara este acela, ca pe langa ardeii proaspeti putem folosi si pe cei conservati de la borcan.
Acest preparat usor de facut si cu ingrediente ieftine se gaseste pe lista celor care vor sa tina o dieta.
Ingrediente salata de ardei copti cu Feta
10 ardei kapia prospeti ( sau conservati de la borcan )
300 g branza Feta ( sau branza de capra )
4-5 linguri ulei masline
100 g masline negre intregi sau jumatati ( Kalamata sau la alegere si gust )
1-2 catei usturoi ( optional )
1-2 linguri otet balsamic
1 lingura rasa de oregano
2-3 frunze busuioc ( pentru aroma si senzatie racoritoare pentru papilele gustative )
sare ( daca mai este nevoie )
piper macinat
Cum vom face salata de ardei copti cu Feta
Pe o tava incinsa pe ochiul aragazului sau la un gratar de curte ( optional si dupa posibilitati ), vom aseza ardeii kapia la copt avand grija sa-i intoarcem pe ambele parti.
Cand s-au facut ii vom pune mai intai intr-un castron presarand sare peste ei, acoperandu-i cu un capac pentru 10-15 minute pana se aburesc ( asa se vor curata mai bine ).
Dupa ce s-au racit putin ardeii copti, ii curatam de pielita, seminte si cotor.
Ii vom taia fasii subtiri ( sau dupa preferinta ), si-i vom pune intr-un vas larg.
Adaugam branza Feta taiata cubulete mici sau rupta bucati cu mana, uleiul de masline, maslinele negre, otetul balsamic, piperul, usturoiul taiat feliute subtiri si busuiocul tocat fin.
Vom amesteca aceste ingrediente usor cu ajutorul unei spatule pentru a-si lua aromele.
Castronul cu salata de ardei copti cu branza Feta se va da la frigider la rece sau consuma imediat.
Se poate servi de minune pe o farfurie cu paine prajita, un gratar, etc…..cu putin oregano deasupra.
Trucuri si idei
Ardeii kapia copti,… curatati de pielita, seminte si scos cotorul se pot umple cu branza Feta si dati in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 10 minute ( stropiti din cand in cand cu ulei de masline ).
POFTA BUNA !!!