Această plantă perenă comestibilă, spanacul, oferă aproape jumătate din necesarul zilnic de vitamina A, doar prin consumul unei ceşti.
În plus, spanacul aduce 14% din necesarul zilnic de vitamina C. Prin consumul de spanac, o persoană poate acumula şi fier, calciu, acid folic, vitamina K şi fibre.
Acestea fiind spune puteţi încerca să combinaţi spanacul cu aproape orice, de la smootie-uri până la salate, paste şi alte garnituri. Nouă ne-a atras atenţia această reţetă delicioasă de smoothie. Rezultatul este foarte hrănitor şi de-a dreptul gustos.
Ingrediente pentru smoothie de spanac
1-2 căni spanac
1 cană bucăţele ananas
1 cană bucăţele mango
1 banană medie
1 cană fructe de pădure
1 cană lapte (de vacă, de migdale sau de cocos)
îndulcidor, în funcţie de gusturi (zahăr, agave, ştevie, miere, sirop de arţar)
Puneţi toate ingredientele într-un blander. Le amestecaţi până devine o băutură uniformă şi Voila!