Ce poate fi mai usor de facut pentru a urni un pranz si chiar o cina rapida decat a face niste snitele alaturi de o garnitura la preferinta.
Stim ca totdeauna fiecare dintre noi folosim pentru snitele carnea de pasare, dar vom face o reteta de snitele cu carne de vitel care este foarte sanatoasa.
Carnea de vita, pe langa faptul ca este gustoasa, este si o sursa importanta de proteine si minerale, fiind saraca in grasimi. Deasemenea carnea de vita contine fier, zinc, magneziu, vitamina B12; B6.
Aceasta reteta de snitele este mai deosebita de cum stim ca se fac, dar totodata usoara si cu un rezultat pe masura asteptarilor.
Ingrediente snitel de vitel ( ptr 20 felii subtiri snitel )
0,500 g carne manzat sau vitel ( carne frageda… pulpa sau muschi )
3 linguri cimbru uscat praf ( ptr asezonat snitele )
100 g faina alba ( ptr tavalit snitele inainte de a fi date prin aluat )
sare, piper ( asezonat snitele )
Pentru aluat snitele vita
Atentie: acest aluat trebuie sa fie mai subtire decat cel de clatite, de aceea folosirea ingredientelor vor fi adaugate dupa cum va iesi aluatul, deci totul este cu aproximatie ( in afara de oua )
4 oua
4 linguri lapte
1 lingurita vegeta sau delicat legume
1oo ml apa minerala cu bule ( mai multa sau mai putina cantitate de apa…. depinde cum va fi aluatul )
faina cat cuprinde ( sa fie un aluat de clatite, dar mai subtire )
un varf de lingurita de piper
Cum se face aluatul ptr clatite snitele
Intr-un vas adanc si larg, vom pune ouale, impreuna cu vegeta, piperul si apa minerala cu bule, amestecand energic cu un tel pana se va forma o spuma de oua bine batute.
Apoi adaugam faina putin cate putin, pana vom obtine un aluat subtire.
In cazul in care am pus faina mai multa, vom mai adauga apa minerala cu bule.
Astfel aluatul obtinut il lasam la “odihna”, folosindu-l in momentul cand carnea ptr snitele a fost pregatita.
Cum se fac snitele din carne de vitel
Carnea de vitel este putin mai pretentioasa ( mai vanjoasa ), de aceea atunci cand dorim sa gatim carnea trebuie sa respectam anumiti pasi inainte.
Pentru aceasta reteta vom pregati carnea pentru snitele cu cel putin 1 ora inainte si anume : taiam carnea fasii subtiri, presaram vegeta pe ambele parti ( o lasam asa cel putin 10 minute ), apoi o batem cu ciocanul special ptr snitele, asezonam cu sare, piper si cimbru.
Se vor lasa apoi pe blatul de lucru, cca 20 minute pentru a-si lua carnea din aromele ingredientelor.
Dupa timpul de repaus ( 20 minute ), vom tavali prin faina fiecare fasie de snitel pregatit, apoi se vor pune in aluatul pregatit ( sa fie cuprinse in aluat ) si lasate inca 30 minute ( ptr a se imbiba bine si a se prinde aluatul de fasia de carne ).
Intr-o tigaie de teflon, punem uleiul la incins, apoi cu ajutorul unei furculite scoatem cate o fasie de snitel si-l adaugam in tigaie la prajit ( la foc mic ptr a se patrunde bine si a intra usor furculita in carne ).
Le scoatem apoi pe un prosop de bucatarie pentru a se absoarbe surplusul de ulei de la prajit.
Aceste snitele de vitel care sunt foarte gustoase, merg servite alaturi de diverse garnituri ( spaghete, piure de cartofi, cartofi natur sau piure de legume ) si cu salata de spanac, rosii si castraveti.
POFTA BUNA !!