Este o reteta destul de sanatoasa, chiar daca snitelele au fost prajite in ulei, proprietatile carnii de vitel pastrandu-se acest mod.
Un secret pentru o reusita de a consuma carne de vita de care aproape toti fugim, este acela de a pregati carnea cu cel putin cateva ore inainte ( 5-6 ore ), adica batuta cu ciocanul de snitele, unsa cu ulei, impachetata in folie alimentara si tinuta la rece.
In acest fel se poate face o friptura de vitel frageda pe grill, o friftura cu sos si chiar snitele pe care le vom pregati noi.
Ingrediente snitele de vita cu sos de rosii la cuptor (ptr 4 persoane )
4 file de carne de vitel
2 oua
50 ml apa minerala
4-5 linguri de faina
100 g parmezan (ptr sosul de la cuptor )
100 g mozzarela( ptr sosul de la cuptor )
sare, piper, cimbru
ulei ptr prajit
Pentru sosul de rosii
400 g rosii decojite de la cutie
1 ceapa mica
2-3 catei usturoi ( dati pe razatoare )
1 lingura zahar ( ptr a atenua aciditatea din sosul de rosii )
1 lingurita busuioc uscat
1/2 ardei gras
1/2 legatura patrunjel proaspat tocat
50 ml ulei
sare, piper
Cum se fac snitele din carne de vita cu sos de rosii la cuptor
Fileurile de vitel se vor subtia bine cu ciocanul de snitele, apoi sunt asezonate cu sare si piper, puse in vasul in care am batut ouale bine cu sare, piper, cimbrul, adaugata faina si apa minelala ( un aluat ca de clatite mai subtire putin ), sa fie cuprinse in aluat si dat vasul la rece in frigider ptr 30 minute atat cat vom pregati si sosul de rosii.
Intr-o tigaie de teflon cu peretii inalti punem uleiul la incins, adaugam ceapa tocata marunt, atat cat va deveni translucida, apoi puse rosiile de la cutie, care au fost date in prealabil printr-un blender, zaharul si acoperita tigaia cu un capac pentru a fierbe inabusit si a mai scadea sosul.
Dupa 20 minute dam capacul la o parte, adaugam usturoilul dat pe razatoare, sarea, piperul dupa gust si la final busuiocul uscat si patrunjelul proaspat tocat marunt.
Sosul de rosii astfel gatit se va da deoparte in asteptare, urmand sa ne ocupam de snitele.
Snitelele de vitel se vor scoate din aluatul in care au stat si se vor praji in alta cratita separat in care am incins uleiul, pe ambele parti, apoi sunt puse la scurs pe un prosop absorbant pentru a se elimina surplusul de ulei acumulat pe timpul coacerii.
Intr-un vas Jena asezam snitelele de vitel peste care turnam sosul de rosii obtinut, pus parmezanul ras si bucati din mozzarela, apoi dam vasul in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 20 minute.
Snitele de vitel merg servite si ca atare, alaturi de orice garnitura dorim ( paste, piure de cartofi sau o salata de legume de vara ).
POFTA BUNA !!!