Daca vrei ca pestele facut pe grill sa iti iasa cu un gust mai special, atunci o idee foarte buna este sa il gratinezi, adica sa ii adaugi deasupra un strat crocant si delicios de parmezan ras, ou si pesmet.
Aceasta este una dintre tehnicile prin care ii putem ademeni pe copii catre carnea de peste, o carne sanatoasa, care ar trebui consumata de doua ori pe saptamana.
Ingrediente somn gratinat
4-5 fileuri somn ( cod, somon etc.. )
100 g cascaval consistenta tare ( sau parmezan ras )
3 oua
1 lamaie ( zeama lamaie )
verdeata ( patrunjel verde )
50 unt
4-5 linguri pesmet
sare, piper
Cum se face somn gratinat
Pe un grill fierbine si stropit cu putin ulei, se vor pune fileurile de somn care au fost preagatite cu 5-10 minute inainte ( stropite cu zeama de lamaie si asezonate cu sare si piper ).
Pentru un gust mai spectaculos, fileurile de somn se vor da la cuptor pentru gatinare astfel: se va unge cu unt ( la temperatura camerei ) si tapeta cu pesmet o forma rotunda, urmand a fi pus deasupra cascavalul ras ( sau parmezanul ) impreuna cu ouale batute, verdeata taiata fin, sare si piper.
Vasul se va introduce in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 15 minute ( cat se va gratina pestele ….adica rumeni ).
Somnul gratinat se poate servi cald, dar si rece alaturi de un sos de usturoi sau rosii.
POFTA BUNA !!