Somon cu garnitura de paste

Este o reteta de moment, usor de facut cu ingrediente accesibile, care ne salveaza pentru un pranz sau o cina usoara.

 

Ingrediente somon cu garnitura de paste

300 g paste late

300 g somon proaspat ( 2buc medalion somon )

200 g smantana de gatit

100 g parmezan ( decor )

2 linguri ulei+1 lingura ulei vegetal

2 linguri zeama de lamaie

un praf de nucsoara

sare, piper alb

Cum se face somon cu garnitura de paste

Pastele late se vor pune la fiert intr-o oala cu apa si un praf de sare, respectandu-se timpul de fierbere indicat pe ambalaj (8-10 minute).

Intre timp se va pregati somonul, care se va pune la rumenit intr-o tigaie de teflon in untul incalzit cu uleiul vegeral ( ptr a nu se arde ) taiat in bucati mici, cca 5 minute.

Smantana de gatit se va adauga peste bucatile de somon rumenite, apoi asezonat totul cu sare, piper alb, nucsoara si zeama de lamaie ( lasat la fiert la foc domol inca 5-6 minute )

Pastele fierte se vor scurge de apa intr-o stecuratoare, apoi adaugate in tigaie, amestecandu-se usor pentru a se combina ingredientele cu ajutorul unei  spatula.

Somonul cu garnitura de paste se va servi imediat in farfurii adanci, presarat cu parmezan ras deasupra.

POFTA BUNA!!!

Sursa foto