Este o reteta de moment, usor de facut cu ingrediente accesibile, care ne salveaza pentru un pranz sau o cina usoara.
Ingrediente somon cu garnitura de paste
300 g paste late
300 g somon proaspat ( 2buc medalion somon )
200 g smantana de gatit
100 g parmezan ( decor )
2 linguri ulei+1 lingura ulei vegetal
2 linguri zeama de lamaie
un praf de nucsoara
sare, piper alb
Cum se face somon cu garnitura de paste
Pastele late se vor pune la fiert intr-o oala cu apa si un praf de sare, respectandu-se timpul de fierbere indicat pe ambalaj (8-10 minute).
Intre timp se va pregati somonul, care se va pune la rumenit intr-o tigaie de teflon in untul incalzit cu uleiul vegeral ( ptr a nu se arde ) taiat in bucati mici, cca 5 minute.
Smantana de gatit se va adauga peste bucatile de somon rumenite, apoi asezonat totul cu sare, piper alb, nucsoara si zeama de lamaie ( lasat la fiert la foc domol inca 5-6 minute )
Pastele fierte se vor scurge de apa intr-o stecuratoare, apoi adaugate in tigaie, amestecandu-se usor pentru a se combina ingredientele cu ajutorul unei spatula.
Somonul cu garnitura de paste se va servi imediat in farfurii adanci, presarat cu parmezan ras deasupra.
POFTA BUNA!!!