Somon cu legume in folie de aluminiu

Somonul este perfect la o masa, indiferent de timpul cand il servim,sau vreme.

Este o reteta preferata de familia mea, care si daca ar manca-o de 2-3 ori pe saptamana ar fi foarte fericiti.

Somonul aduce numeroase beneficii sanatatii, fiind bogat in proprietati nutritive, are un continut ridicat in acizi grasi, omega 3 si multe alte proprietati nutritive.

Gata in 30 minute,aceasta reteta de somon la cuptor este potrivita pentru o cina in familie atunci cand timpul este foarte limitat si stomacul nu asteapta prea mult.

Vom gati somonul de asta data fara legume langa el la cuptor, acestea fiind servite ca o garnitura dupa ce il vom scoate din cuptor.

 

Ingrediente pentru somon la cuptor in folie de aluminiu

1 bucata de somon de 800 g sau patru medalioane de somon

Pentru sosul cu care ungem pestele avem nevoie de:
3 catei de usturoi

45 ml ulei masline

2 linguri mustar

1/2 sare

2 linguri faina alba

1 lamaie (de la care folosim zeama)

piper negru,sare

Garnitura pentru somon va fi o salata de morcov
3 morcovi

1 lamaie (sucul)

1 portocala (sucul)

10 ml ulei masline sau vegetal

2 linguri de mustar

1 lingura miere de albine

coacaze deshidratete (optional)

patrunjel verde 1 legatura

piper, sare

Cum se face somon la cuptor in folie de aluminiu

Ne vom ocupa mai intai de sosul cu care vom unge somonul inainte de a fi introdus in cuptor: intr-un  castron vom pune usturoiul pisat, piperul, mustarul dulce si faina si vom amesteca bine cu ajutorul unei linguri.

Daca avem o bucata mare de somon atunci il vom face portii cam de 4-5 cm, iar daca avem medalion somon atunci le folosim pe acestea.

Pregatim o folie de aluminiu pe care o ungem putin cu ulei, vom pune bucatile de somon pe care le ungem pe fiecare pe toata suprafata cu sosul din castron. Vom strange apoi folia ermetic si vom baga pestele in cuptorul de la aragaz preincalzit inainte la o temperatura de 200 grade pentru 30 minute.

Cat somonul sta in cuptor ne vom ocupa si de garnitura pentru acesta si anume vom face salata de morcov.

Vom pregati mai intai sosul pe care il vom amesteca cu morcovul: intr-un borcan de 800g vom pune sucul de lamaie, portocala, uleiul, mierea, mustarul, sare, piper, cocazele dezhidratate si patrunjelul verde tocat, dupa care vom pune capacul si vom scutura energic continutul pentru ca ingredientele sa se poata amesteca foarte bine intre ele.

Morcovul il vom curata, spala si il vom da prin blender la marimea medie sau il vom rade pe razatoarea mare.

Dupa ce l-am ras il punem intr-un bol mai mare de sticla sau plastic dupa cum avem fiecare in bucatarie si vom adauga celelalte ingrediente. Adica vom pune peste morcovul ras sosul din borcan amestecand usor cu ajutorul unei palete.

Odata pestele scos din cuptor il vom pune pe un platou si alaturi intr-un bol vom pune salata si o vom servi fiecare cum dorim.

La acest peste merge foarte bine alaturi de salata si un pireu de cartofi bagat pentru cateva minute la cuptor pentru a prinde acea crusta maronie, placuta pentru ochi.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto