Macar o data pe saptamana, este recomandat si sanatos a se consuma peste, gatit in orice forma se doreste.
Dand o fuga la magazinul cu specific pescaresc, ochiul se opreste peste medalioanele de somon, un peste cu multe calitati nutritive, cu o textura moale si cremos….. si astfel un pranz sau o cina, va fi gata in maxim 20-25 de minute.
Vom pregati medalioanele de somon la cuptor cu cateva legume cu care peste se ” impaca”, cu condimente cat mai putine ( pentru ai lasa savoarea lui naturala de proaspat ).
Ingrediente somon cu legume la cuptor
4 medalioane somon proaspat
2 cepe rosii
10 rosii cherry
150 ml vin alb sec
1 pahar de apa
ulei de masline
1 crenguta de rozmarin
2-3 frunze de salvie ( sau dafin )
piper cayenne macinat
2 lamai ( zeama si felii )
cateva boabe de piper rosu si negru ( pentru aspect )
sare
Cum se face somon la cuptor cu legume
Primul pas care va trebui facut pentru aceasta reteta, va fi de a pregati medalioanele de somon inainte de gatire si anume:…, se vor unge cu ulei de masline, asezonate cu sare, piper cayenne macinat si stropite cu zeama de lamaie.
Intr-un vas termorezistent dreptunghiular, uns cu ulei de masline ( nu prea mult, deoarece somonul este un peste gras si isi va lasa din grasimea lui naturala ), se va face un pat din ceapa rosie taiata rondele, rosiile cherry lasate intregi, urmand a fi asezate, medalioanele de somon pregatite inprealabil.
Vinul alb impreuna cu apa, se va rasturna peste somon, iar crenguta de rozmarin si frunzele de salvie (sau dafin) se vor aseza pe langa peste.
Boabele de piper rosu si negru, se vor “arunca” la intamplare peste savuroasele medalioane de somon.
Vasul se va da la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru maxim 20-25 minute ( avand grija, ca din cand in cand sa fie stropite medalioanele de somon ( de cel putin 1-2 ori ), cu zeama din vas (pentru a nu se arde, ci doar sa capete un aspect suculent si o culoare de copt ).
Medalioanele de somon, se poat servi cu o garnitura de sparanghel fiert si sotat, pe langa legumele gatite la cuptor, impreuna cu sosul format.
Lamaia, taiata in felii subtiri, se va aseza pe platou, alaturi de peste.
POFTA BUNA !!