Somon cu sos de rosii II

Ingrediente:
4 file somon,
1 ceapa,
1 lingura busuioc proaspat tocat fin, 1 lingura patrunjel tocat fin,
1 lamaie,
4 linguri ulei masline,
2 catei usturoi,
4 rosii sau 1 cutie rosii descojite, sare, piper,

Mod de preparare:
Intr-un bol se amesteca: sare, piper, busuiocul, patrunjelul, 1 catel de usturoi pisat, 3 linguri ulei, zeama de lamaie. Se adauga fileul de peste in acest sos, se da la macerat, la rece, pentru 1 ora. Intr-o tigaie se inginge 1 lingura ulei de masline, se adauga ceapa tocata marunt, se lasa la calit. Cand a devenit translucida se adauga rosiile, decojite, maruntite si 1 catel usturoi maruntit, se amesteca bine si se lasa 10 minute, la foc domol. Se adauga apoi pestele marinat, se mai lasa 15 minute. Se serveste cu paste.