Cum se face somon cu sos tabasco picant
Intr-un castron mic se va amesteca sucul de lamaie, mierea de albine, ulei masline, sosul tabasco picant.
Medalioanele de somon se vor presara cu un praf de sare grunjoasa pe ambele parti, unse apoi cu o pensula din amestecul obtinut si puse pe un grill bine incins/tava la cuptor, intorcandu-se dupa 10 minute.
Pentru a obtine o carne suculenta, nu uscata, medalioanele de somon se vor unge mereu cu amestecul obtinut, lasate la gatit in functie de modul in care le doriti.
Dupa gatire, somonul se va servi imediat, pe un pat de salata rucola asezonata cu un dressing facut in casa ( suc lamaie, ulei masline, sare si piper ), felii de lamaie, decorat cu patrunjel verde proaspat tocat si stropit cu sos tabascao.
Optional, cu un orez basmati alaturi, medalioanele de somon vor fi la fel de gustoase.
POFTA BUNA !!