somonul facut la cuptor in folie de aluminiu sau hartie de copt iti permite sa adaugi tot felul de ingrediente care vor da mai multa savoare preparatului final. O combinatie clasica este de rosii cu masline.
Ingrediente pentru somon la cuptor cu masline
500 g bucati somon, cu piele pe o parte,
2 linguri ulei masline,
1 catel usturoi,
2 linguri masline negre, maruntite,
frunzulite de busuioc proaspat,
2 rosii, coapte,
1 lingura otet,
sare, piper,
Cum se face somon la cuptor cu masline
Cuptorul se incalzeste in prealabil la 175 °C.
Pestele se aseza pe o tava pentru cuptor, cu partea cu pielea, pe tava. Se unge fiecare bucata cu ulei, se adauga putin usturoi pisat, cateva masline, busuioc maruntit, iar deasupra se pune felii de rosie.
Se adauga pe fiecare felie de rosie putin otet, sare si piper.
Tava se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor, pentru 35 minute.
Video
Sau puteti sa puneti toate ingredientele in castron, le amestecati si le puneti apoi peste somon. O idee in plus – otetul poate sa fie inlocuit cu un pic de vin. Urmariti video pentru a vedea cum se face