Somon la gratar cu sos de marar

Ingrediente:
medalion de somon
sare
piper
sos

Mod de preparare:

Somonul este hrana ideala din mai multe puncte de vedere: are relativ putine calorii, putine grasimi si deloc carbohidrati, fiind o excelenta sursa de proteina.

Putini stiu ca grasimile pe care le contine contribuie la eliminarea depozitelor adipoase de pe abdomen, coapse si fese. Poti manca fara griji somon de doua-trei ori pe saptamana.

Cum il gatim?

Ideal este sa il condimentezi din timp si sa stea la frigider macar o ora ca sa se imbibe de arome (sare, piper, rozmarin, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie).

Incinge bine gratarul si aseaza bucatile de peste cu partea cu pielea in jos. Dupa 2-4 minute intoarce pestele pe cealalta parte si repeta operatiunea daca nu s-a rumenit suficient.

Intre timp poti prepara sosul de marar cu smantana, gata in numai 10 minute.

Se poate servi pe pat de legume, cu cartofi copti sau cartofi natur, dar neaparat alaturi de un pahar de vin alb. 🙂

Pofta buna!