Somon la grill in marinata de miere de albine pe pat de legume sotate

somon la grill pe pat de legume sotate

Gustos si sanatos!

Ingrediente somon la grill in marinata de miere de albine pe pat de legume sotate ( pentru 2 persoane )

2 buc medalion somon ( 100g/bucata )

Pentru marinata

50 ml zeama lamaie

2 linguri ulei masline

3 linguri miere albine

1 lingura sos soia

un praf piper macinat

Cum se face marinata

Intr-un  bol larg la gura, se vor pune ingredientele pentru marinarea  medalioanelor de somon: zeama de lamaie, uleiul de masline, mierea de albine topita, sosul de soia, praful de piper macinat, amestecandu-se bine cu un tel, pana se va forma un sos.

Medalioanele de somon se vor pune in bol la marinat, pentru cca 30 minute.

Pentru garnitura  de legume sotate

100 g frunze tinere de  spanac proaspat

1/2 dovlecel tanar/zucchini

1 ardei gras rosu/kapia

un cub de unt+ 2 linguri de ulei vegetal

sare. piper

cateva fire de marar ( pentru decor )

Cum se fac legumele sotate pentru garnitura

Intr-o tigaie de teflon se va pune untul si uleiul vegetal la incalzit, apoi la sotat   frunzele de spanac ( spalate sub jet de apa rece, apoi puse la scurs intr-o strecuratoare), dovlecelul taiat cubulete si ardeiul gras/kapia  taiat in bucati grosier ( totul se va gati la foc iute ), pentru cca 6-8 minute ( dorim legume al-dente ).

In timpul sotarii, legumele se vor asezona cu sare si piper dupa gust.