Gustos si sanatos!
Ingrediente somon la grill in marinata de miere de albine pe pat de legume sotate ( pentru 2 persoane )
2 buc medalion somon ( 100g/bucata )
Pentru marinata
50 ml zeama lamaie
2 linguri ulei masline
3 linguri miere albine
1 lingura sos soia
un praf piper macinat
Cum se face marinata
Intr-un bol larg la gura, se vor pune ingredientele pentru marinarea medalioanelor de somon: zeama de lamaie, uleiul de masline, mierea de albine topita, sosul de soia, praful de piper macinat, amestecandu-se bine cu un tel, pana se va forma un sos.
Medalioanele de somon se vor pune in bol la marinat, pentru cca 30 minute.
Pentru garnitura de legume sotate
100 g frunze tinere de spanac proaspat
1/2 dovlecel tanar/zucchini
1 ardei gras rosu/kapia
un cub de unt+ 2 linguri de ulei vegetal
sare. piper
cateva fire de marar ( pentru decor )
Cum se fac legumele sotate pentru garnitura
Intr-o tigaie de teflon se va pune untul si uleiul vegetal la incalzit, apoi la sotat frunzele de spanac ( spalate sub jet de apa rece, apoi puse la scurs intr-o strecuratoare), dovlecelul taiat cubulete si ardeiul gras/kapia taiat in bucati grosier ( totul se va gati la foc iute ), pentru cca 6-8 minute ( dorim legume al-dente ).
In timpul sotarii, legumele se vor asezona cu sare si piper dupa gust.
Cât de mult îți place?
1 People au dat o notă
Rating mediu
(5 / 5)