Somon marinat fript, cu salata Tzatziki

Ingrediente:
Pentru peste:

4 bucati file somon de marime medie(500gr)

250 grame pastai fasole verde o lamie

Pentru marinat:

o lamaie

3 catei de usturoi in coaja (striviti cu lama cutitului)

O lingura ulei de masline extravirgin

O lingurita oregano uscat

1/3 legatura marar (tocat marunt)

O lingura otet de vin alb

O lingura sos de stridii

O lingura sos de soia Sare si piper dupa gust

Pentru Tzatziki

O legatura mica marar proaspat( tocat marunt)

Un castravete verde mare

250 gr iaurt Doi catei de usturoi

Doua linguri zeama de lamiae

O lingura ulei de masline extravirgin

1/2 lingurita oregano uscat

Mod de preparare:

Pentru o cina usoara va propun un somon marinat fript cu garniture de fasole verde si salata Tzatziki. Acest fel are un continut scazut de calorii si un complex bogat de vitamine.

 

 

 

 

Tzatziki

Castravetele se da pe razatoare, se scurge bine de surplusul de apa si se pune intr-un bol mediu.Se adauga mararul tocat marunt, usturoiul, zeama de lamaie, uleiul de masline, oregano si iaurtul. Se amesteca usor ingredientele pentru a se omogeniza. Se acopera bolul cu o folie si se lasa la frigider pana la servire.

 

 

 

Pentru marinata

 

   Se pune intr-un vas larg zeama de lamaie, uleiul, de masline, usturoiul strivit in coaja, oregano, sosul de stridii, otetul de vin, mararul verde, sosul de soia si un praf de sare si piper. Se omogenizeaza ingredientele, dupa care se aseaza bucatile de peste si se ung pe ambele parti cu zeama obtinuta. Se lasa la marinat in frigider aproximativ doua ore. La interval de 30 de minute se intorc bucatiile de somon pentru a se marina uniform.

 

 

Dupa ce a stat timp de 2h la marinat, somonul se scoate si se frige intr-o tigaie incinsa cu o lingura cu ulei de masline. Se lasa cateva minute pe fiecare parte pana capata o usoara crusta aramie.

 

Intre timp se incinge intr-o tigaie mica o lingura de ulei de masline si un cub de unt. Se adauga pastaile de fasole si se calesc la foc iute pentru 4-5 minute pana se inmoaie usor, dar raman inca de culoare verde. Se stropesc cu zeama de la o jumatate de lamiae si se adauga un praf de sare dupa gust.

 

Pestele se serveste atat cald cat si rece cu garniture de fasole verde, lamaie si salata Tzatziki alaturi de un vin alb sec.

 

 

Tips: Somonul se poate frige atat pe gratar cat si tras la tigaie.