Sorbet din lămâie

Nu găsesc nimic mai aromat şi mai răcoritor, pentru o zi calduroasă, decât un sorbet rece şi acrişor făcut în casă, din lămâie proaspăt stoarsă.

Cum se prepară? Dacă mă întrebaţi pe mine, incredibil de uşor.

Ingrediente pentru sorbet din lămâie

coaja rasă a unei lămâi
sucul proaspăt stors de la o lămâie
o ceaşcă de apă
½ ceaşcă de zahăr
½ ceaşcă de apă minerală

Cum se face sorbetul din lămâie

Topim zahărul în prima ceaşcă de apă pe care am pus-o pe foc.

O lăsăm să fiarbă până când zahărul se topeşte complet, apoi adăugăm coaja rasă de la o lămâie în apă care fierbe. Lăsăm apă cu zahăr + coajă de lămâie la fiert în jur de 5 minute.

Lăsăm lichidul să se răcească, apoi amestecăm în această compoziţie, sucul de lămâie şi apa minerală.

Punem compoziţia la congelator, într-un vas înalt. Se scoate din oră în ora de la congelator şi se mai amesteca pentru că gheţata să capete consistenta potrivită pentru un sorbet.

Ideal ar fi să foloseşti un aparat pentru îngheţată care îţi va oferi aspectul perfect pentru acest tip de desert. O altă idee pe care am pus-o în practică este să pui compoziţia la congelator, iar după ce a îngheţat de tot să o muţi înainte de servire în frigider, unde temperatura uşor mai scăzută îi va oferi consistenta potrivită unui sorbet. Pentru cele mai bune rezultate, foloseşte o cupă pentru îngheţată atunci când muţi sorbetul din recipientul în care a stat, în vasul de servit.