De cate ori auzi ca o reteta are sos Bechamel iti vine sa crezi ca ar fi foarte complicat si mai bine o lasi balta. Dar nu ai de ce. Asa ca indrazneste sa faci lasagna, sufleuri si paste care sa aiba acest sos.
Ingrediente sos Bechamel
1/4 l lapte
20 g unt
2 linguri faina
sare, piper.
Cum se face sosul Bechamel
Untul se topeste intr-un vas.
Se ia de pe foc si se incorporeaza faina, sare si piper, amestecand continuu.
Laptele se incalzeste separat cateva minute (nu trebuie sa fie fiert). Laptele se varsa peste amestecul de faina si unt, amestecand continuu, cu un tel, 2-3 minute, la foc domol.
TIPS:
- sosul bechamel se poate innobila cu un varf de cutit de nucsoara rasa;
- la final poti adauga un galbenus de ou pentru o consistenta mai buna;
- sosul poate fi aromat cu cimbru, patrunjel, foi de dafin, ceapa si boabe de piper, daca fierbi laptele cu aceste condimente timp de aprox. 5 min, dupa care il lasi sa se raceasca;
- foloseste neaparat un tel pentru a obtine un sos Bechamel fin, fara cocoloase.