Sos cu iaurt si mirodeni

Sos de iaurt cu mirodenii

Cum se face sos cu iaurt si mirodenii

Castravetele ( se va folosi cu coaja ), spalat si uscat cu un prosop absorbant de bucatarie, se va taia in doua pe lungime, apoi cu ajutorul unei lingurite se vor indeparta semintele, urmand a  fi ras pe razatoarea cu ochiuri mari si pusa razatura intr-o strecuratoare ( pentru a se scurge din zeama lasata, eventual se poate strange usor intre maini ).

Intr-un bol pregatit in prealabil ( va fi ales in functie de cantitatea care se va face ), se va pune: iaurtul natural, amestecandu-l cu o spatula ( pentru a se desface ), urmand  usturoiul pisat ( sau ghimbir ras, praf de nucsoara ), castravetele ras si scurs de zeama, coaja de lamaie verde, mararul tocat fin, mierea de albine topita, uleiul de masline,  chimenul praf, frunzele de menta tocate fin, sare, piper alb si zeama de lamaie ( dupa gust ).

Ingredintele si mirodeniile,  se vor amesteca usor cu o spatula, pana se va forma un sos omogen, cu aromele existente.

POFTA BUNA !!!

 

Informatii nutritionale:
1 portie, 45 g,
Calorii: 20,
Lipide: 0 g,
Colesterol: 0 mg,
Sodiu: 105 mg,
Glucide: 3 g,
Fibre: 0 g,
Zahar: 3 g,
Proteine: 1 g,
Vitamine-procent din valoarea nutritiva zilnica:
Vitamina A: 0 %,
Vitamina C: 3%,
Calciu: 5%,
Fier: 0%,