Este o reteta cu o complexitate redusa, care inlocuieste cu succes anumite salate, fiind preferat de unele persoane ( fara probleme de sanatate ) la anumite preparate gatite.
Ingrediente pentru sos cu nuci si usturoi
200 g nuci maruntite ( in stare naturala nu prajite )
2 cutii crema branza Philadelphia ( sau Riccota )
100 ml smantana de gatit ( fluida pentru a subtia sosul de usturoi )
10 catei usturoi ( sau o capatina )
50 ml ulei vegetal ( pentru sos )
2-3 frunze de busuioc sau patrunjel proaspat ( optional )
2 linguri zeama lamaie
sare
piper ( optional )
Cum se face sosul cu nuca si usturoi
Curatam usturoiul, il adaugam intreg in blender la mixat, adaugand ulei putin cate putin, pana se va forma o pasta cu un volumul crescut.
Intr-un bol, adaugam crema braza Philadelphia, impreuna cu smantana de gatit, amestecandu-le cu un tel pentru a se combina bine impreuna.
Transferam pasta de usturoi peste crema branza din bol, patrunjelul tocat fin sau busuiocul ( optional ), zeama de lamaie, sare dupa gust, piper ( optional), amestecand totul usor cu telul pana la incorporarea completa a ingredientelor si aromelor.
Nucile maruntite se pot adauga in sos sau se pot folosi la decorarea sosului deasupra ( optional ).
Sosul cu nuca si usturoi se poate servi pe un platou decorat cu frunze de salata verde, in boluri individuale, alaturi de un peste, un gratar sau cartofi.
POFTA BUNA !!!