Sosurile, fie ele reci sau calde, confera mancarurilor un gust aparte, fapt pentru care sunt foarte des folosite.
Sosul cu usturoi pe care-l vom pregati, va fi unul dintre cele mai simple metode alese, fiind usor de facut, apreciat si gustos.
Ingrediente pentru sos cu usturoi
1 capatina mare de usturoi romanesc
1-2 linguri zeama de lamaie
50 ml ulei de floarea soarelui
200 g smantana sau iaurt
patrunjel proaspat sau marar
sare
Cum vom face sosul cu usturoi
Vom curata usturoiul de coaja, apoi il vom zdrobi la fel ca la mujdei cu ajutorul unui aparat special sau dat prin blender.
Apoi intr-un castron vom amesteca usturoiul zdrobit bine cu ulei, la fel ca la maioneza.
Daca vrem o cantitate mai mare de sos, crestem cantitatea de ulei.
Dupa ce am obtinut o cantitate suficienta de pasta cu consistenta albicioasa, condimentam cu sare si putina zeama de lamaie pentru un gust mai acrisor.
Pentru ca pasta sa fie si mai cremoasa, vom adauga smantana amestecand usor pana se va omogeniza bine cu usturoiul.
Pentru o varianta light putem inlocui smantana cu iaurt.
Daca dorim verdeata in sosul cu usturoi, putem toca putin patrunjel proaspat sau marar.
Acest sos cu usturoi se poate servi la fripturi de orice gen ( cuptor; tigaie; gratar; legume fierte; peste etc.. )
POFTA BUNA !!!