Este o reteta cat se poate de simpla, cu multe proprietati benefice organismului, datorita multiplelor calitati curative ale fructului de avocado.
Pentru a fi mai placut ca si gust, avocado poate fi combinat cu branza sarata sau dulce, devenind un mic dejun consistent atat pentru adulti cat si pentru copiii care merg la scoala.
Sosul de avocado, poate deveni o reteta de post, daca se va renunta la branza, fiind inlocuita cu cateva masline tocate marunt.
Ingrediente sos avocado cu branza ( ptr 2 persoane )
1-2 avocado copt
50 g branza telemea sarata ( sau telemea dulce..la alegere orice branza )
2 linguri ulei masline
1 lingurita patrunjel proaspat tocat
1 ceapa mica ( optional )
zeama de lamaie ( dupa gust )
paine toast prajita
1-2 oua ( moi )
piper ( optional )
Cum se face sos de avocado cu branza
Fructul de avocado copt, se va taia pe jumatate, va fi scos samburele si scobit cu ajutorul unei lingurite pentru a se scoate pulpa.
Pulpa de avocado se va pune in blender la mixat ( daca se va dori o pasta mai fina, sau poate fi pus intr-un castron la pasat, cu ajutorul unei furculite) impreuna cu: zeama de lamaie, ceapa marunta ( optional ), uleiul de masline si piperul ( optional, daca nu se va servi copiilor ).
Pasta de avocado obtinuta, se va transfera intr-un bol, peste care se va adauga branza telemea sfaramata, patrunjelul tocat foarte fin ( busuioc proaspat tocat ), amestecandu-se bine cu o spatula, pana la omogenizarea completa a ingredientelor.
Sosul de avocado se va servi la micul dejun pe paine prajita, cu un ou fiert moale deasupra si presarate condimente uscate la alegere ( putin piper cayenne, boia rosie de ardei etc.. )
POFTA BUNA !!